Împreună cu partenerii noștri ELSA Bucharest am pus în practică cunoștințele studenților facultăților de drept în cadrul concursului Witness Interviewing Competition.

 

Evenimentul a fost structurat în două etape – scrisă și orală – iar studenții au avut oportunitatea de a simula rolurile apărării și acuzării în cadrul unui proces penal simulat cu tematică în sfera white-collar crime, atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată (pentru finaliștii calificați în faza orală).

 

Competiția a fost axată atât pe strategiile alese în redactarea și disputarea meritelor unor cereri de probe privind audierea persoanelor relevante pentru speța dată (martori, persoane vătămate, experți, inculpați), cât și pe desfășurarea unor simulări de audiere a unor persoane vătămate și inculpați.

 

Nu în ultimul rând, echipele au concluzionat „pe fondul” cauzei, cu privire la meritele acuzației, cu respectarea rolurilor pre-stabilite (echipele finaliste chiar au avut rolurile din etapa scrisă inversate). Participanții au dat dovadă de o bună cunoaștere a normelor de drept penal material și procedural, dezvăluind inclusiv instincte solide în audierea persoanelor vizate.

 

Felicitări câștigătorilor, mulțumim participanților și mult succes tuturor!

 

Sursă:

https://www.facebook.com/albulegalwhitecollarcrime/posts/535474668060527