Avocatul Gabriel Albu, a fost invitat alături de avocații americani Jon May și Marc Raspanti să povestească modul în care sunt văzuți avertizorii de integritate în UE versus SUA, cum schimbă lucrurile mișcarea de întărire a protecției acestora în UE, ce programe de bonificare pentru avertizorii de integritate există în SUA, în cadrul webinarului WOLEP pe tema whistleblowing-ului într-un context transatlantic.

 

Trăgând linie:

 

Statele Membre ale UE au un lung drum de parcurs – în materie de legislație, implementare și aplicabilitate; În România, legislația nu este încă în vigoare, așteptând promulgarea de către Președinte și publicarea în Monitorul Oficial;

Așteptăm primele exemple relevante în UE în materie de protecție a avertizorilor de integritate;

Este nevoie de o cooperare suplimentară între avocații din UE și SUA pentru a oferi clienților cele mai bună modalități de raportare, protecție și chiar de compensare/recompensare.

 

Mulțumim, WOLEP, pentru invitație și pentru inițiativa de a organiza un webinar pe această temă relevantă! Mulțumim și interlocutorilor pentru discuția extrem de interesantă.

 

Mai multe despre rețeaua internațională WOLEP puteți afla aici: https://www.wolep.com/about-us.php

 

Sursă: Facebook Albu Legal