În a doua întâlnire din seria dezbaterilor privind „Spălarea banilor”, Gabriel Albu – Avocat Titular Albu Legal -, a participat, în calitate de speaker, alături de reprezentanți de marcă ai sectorului public și ai mediului privat, la o discuție extrem de interesantă și antrenantă despre nuanțarea noțiunii de tranzacție suspectă, conform noii Legi de prevenire și combatere a spălării banilor nr. 129/2019. Legea transpune Directiva a IV-a europeană în materie.

 

În discuția susținută s-au punctat elemente foarte relevante despre criteriile definirii acestei noțiuni, precum și foarte multe elemente de practică, atât la nivelul autorității de resort, ONPCSB, cât și al băncilor, consultanților, avocaților de profil și sectorului privat, în general.

 

Unul dintre fenomenele moderne de criminalitate economică vizează spălarea „banilor negri”, proveniți din infracțiuni majore, cu repercusiuni importante în viața societății. Confruntată cu o serie tot mai sofisticată de infracțiuni din sfera financiară, România are de făcut față acestui fenomen, fiind necesară alinierea la normele și practicile din domeniu la nivel global și european.

 

Vom continua să vă ținem la curent cu cele mai noi informații. Mulțumim, Universul Juridic, pentru invitație!

 

Sursă:

https://www.facebook.com/albulegalwhitecollarcrime/posts/531930148414979