Cei doi lideri au explicat argumentele care au stat la baza deciziei de a-și uni eforturile în una dintre cele mai efervescente arii de practică ale avocaturii, Dreptul Penal al Afacerilor. În plus au discutat despre planurile de viitor, cazuistică, dorința de a forma tineri în cadrul Albu Morar și sistemul judiciar despre care fiecare a concluzionat următoarele:

 

„Anii post-revoluționari, cu reformările legislative de cazuistică, de practică, ș.a.m.d., își spun cuvântul. Sistemul judiciar din vremurile noastre este semnificativ mai coerent decât cel al anilor ’90”, a declarat Gabriel Albu, Managing Partner Albu Morar.

 

„Categoric, sistemul juridic este mult mai așezat, are alte baze constituționale, legale, deci de aici încolo, totul ține de oameni (…).Trebuie ca legiuitorul să rezolve odată chestiunile care îi frământă legate de pensii și vârsta de pensionare ca sistemul judiciar să se poată concentra pe justiție”, completează Daniel Morar, fost judecător al Curții Constituționale, procuror-șef al DNA și Procuror General al României, actual Senior Partner Albu Morar.

 

Așadar, se încheie un sezon în care cuvintele provocare, schimbare, adaptabilitate sunt doar câteva dintre liniile de ghidaj ale anului 2022.

 

Vă invităm să urmăriți întregul interviu aici.