Invitat în panelul de discuții, colegul nostru Mihai Morar a pus accentul pe o problemă deosebit de interesantă, subliniind contextul amplu ce vine să sancționeze fapte de nedenunțare/nesesizare a organelor judiciare, în cazul în care persoane fizice sau juridice află despre săvârșirea unei fapte de natură penală.

 

Caracterul complex al situației rezultă din numeroasele norme de incriminare existente și ampla incidență a acestora, inclusiv în mediul privat. Totodată, a făcut referire și la rolul avocaților specializați în determinarea acelor situații care nasc obligația de sesizare a organelor judiciare, în contra-partidă cu protejarea persoanelor față de expunerea la o acuzație de inducere în eroare a organelor judiciare.

 

În cadrul aceleiași conferințe, Mihai Morar a primit și premiul intitulat “Speranță a Dreptului penal al afacerilor”, acordat de Revista Română de Drept Penal al Afacerilor.

 

Mihai, felicitări pentru această distincție și mulțumiri Editura Universul Juridic pentru invitația și oportunitatea de a dezbate această temă!

 

Mai multe aici.