Suntem bucuroși să anunțăm lansarea Asociației Române de Drept Penal al Afacerilor, platformă ce își propune să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu de practică profesională și la crearea un mediu de business sănătos în România.

 

Noua entitate a fost fondată de profesioniști reputați în domeniu pentru oferi o platformă de dialog inter-profesional, pentru a populariza Dreptul Penal al Afacerilor ca ramură de Business Law, a instrui și a promova o cultură de prevenție și un mediu de business sănătos, în contextul unui fenomen economic tot mai dinamic și sofisticat.

 

Avocatul Gabriel Albu, Managing Partner Albu Morar, se numără printre membrii fondatori ai ARDPA, alături profesioniști foarte reputați în domeniu: Prof. Mihai Adrian Hotca, av. Mihai Mareș, Prof. Norel Neagu și av. Augustin Zabrautanu.

 

Un subiect aflat pe agenda ARDPA este promovarea digitalizării, Inteligenței Artificiale și a noilor tehnologii IT în domeniu și cooperarea cu organizații naționale și internaționale, cu atât mai mult cu cât incidența infracțiunilor cibernetice este într-o continuă creștere, ocupând o pondere semnificativă din totalul infracțiunilor comise de „gulerele albe” atât la nivel național, cât și regional/european.

 

ARDPA va oferi totodată o platformă de dezbateri și contact între diversele profesii juridice și conexe (judecători, procurori, avocați, polițiști, consilieri juridici, specialiști, experți, personal juridic/de compliance/audit și investigație internă din corporații etc.).

 

„Ne dorim să fim implicați în dezvoltarea și perfecționarea domeniului în care activăm, astfel încât să contribuim cu experiența noastră la maturizarea acestui domeniu de practică, pentru ca toți actorii implicați să poată face față chestiunilor și provocărilor tot mai mari și mai complexe ale domeniului. În ceea ce privește dezvoltarea business-ului din România, m-aș bucura să avem mai multe companii locale, antreprenori cu viziune și apetit crescut pentru business, care înțeleg nevoia din zona de prevenție a riscului penal. Ne dorim să contribuim la crearea unei culturi a prevenției riscului penal în rândul mediului de afaceri, iar împreună suntem mai puternici în îndeplinirea acestui deziderat”, a declarat Gabriel Albu, Managing Partner Albu Morar, firmă de avocatură specializată în white-collar crime.

 

Mai multe informații despre asociație vă invităm să aflați pe www.ardpa.ro.